Priskrig på smågodt før påsken en utfordring for folkehelsa!

Godteri Rema 1000 Bakklandet 5 271015

Rema 1000-kjeden var først ute med å senke prisen på smågodt onsdag, da de dumpet hektoprisen til 2,90. Det gikk ikke lang tid før Coop- og Kiwi-kjedene fulgte etter, og dermed kunne godtemonser over store deler av landet starte hamstringa før påske.

Usunn mat, utfordring for folkehelsa!

Usunn mat er blitt en større utfordring for folkehelsen enn røyk, iføle Folkehelseinstituttet. Ikke fordi usunt kosthold er farligere enn røyk, men fordi stadig færre nordmenn røyker. Siden 1990 erandelen røykere i Norge redusert fra 35 til 13 prosent, sier Stein Emil Vollset, leder ved folkehelseinstituttets nyopprettede senter for sykdoms byrde.

80 prosent rabatt

Prisene ligger på rundt 13,90 per hekto til vanlig i snitt, da er det ikke rart at folk løper til butikken for å hamstre inn smågodt. Eksperter innenfor overvekt og fedme relaterte sykdommer synes at priskrigen er helt horribel og synes dette bør taes på alvor. Dette er jo aller verst for barn og unge. Barn skal jo gjerne beskyttes mot slikt, men når de får nesten gratis godter kastet etter seg vil jo det gjøre at risikoen øker for både overvekt, fremtidig hjerte- og karsykdom og diabetes kan ekspert fortelle.

Hva synes du om priskrigen?

Vi på Norskelikes har testet ut de forskjellige smågodt variantene fra de to største kjedene. Leverandørene fra CandyKing og Nidar ligger på topp i leveranser og har rekordomsetning til tross for så lav pris. Men hvilket smågodt smaker best? Sjekk ut denne testen.

Norskelikes redaksjonen synes selv at sjokoladen fra Nidar er uslåelig, men blandingen av smågodtet fra CandyKing er det ingen som slår.

NYE LIKES