Bør Norsk Tipping fortsatt ha monopol?

I en debatt på NRK fra forrige uke; kunne programleder Ingunn Solheim megle mellom toppene fra de som var for og i mot et spillmonopol i Norge. Begge sider er klare i sin tale, men tallene ligger på bordet og viser at det norske monopolet bør stå for fall.

Det reklameres stadig for spilleselskap på kanaler slik som Viasat 4, Tv3, Discovery Channel etc. Disse kanalene sendes fra England og gjør det derfor mulig for spilleoperatørene og markedsføre seg på tv i beste sendetid.

Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund ønsker ikke at spilleselskaper slik som Betsson skal få innpass med norsk lisens slik som Norsk Tipping har, dette gjør at pengene som omsettes i utenlandske spilleselskaper går ut av landet og Norge taper dermed mer på å stenge ut operatører som likevel er oppe å går med utenlandske domene-navn.

Sk

Er dette riktig?

Grasrot andelen er en fantastisk ide, og gagner idretten og samfunnet vårt på alle mulige måter. Det er dette NIF og Norsk Tipping frykter at de skal tape på, hvis de slipper til de utenlandske operatørene. Det talspersonene i Betsson og FPU kunne meddele var at disse selskapene er oppe og går uansett om de ikke har norsk lisens eller ikke. De operer med en EU-lisens, regulert av den maltesiske regjeringen, de skatter derfor ikke til Norge og norsk idrett får ingen midler av de markeds-ledende konkurrentene til Norsk Tipping.

Det har vært en lang debatt om saken og det ser ut til at regjeringen gang på gang får tilbake undersøkelser som viser til at en åpning for en norsk lisens gagner Norges befolkning mer på sikt og får dermed et også et sikrere system mot folk som står i fare for å bli spilleavhengige. Norsk Tipping har per dags dato en taps-grense på 40 000kr per dag, det er det et fåtall i Norge som har råd til å tape på sikt. Det er derfor ikke til å skyve under en stol at Norsk Tippings frykt for spillegalskap er uetisk, de reklamerer selv for tipping og tilbyr tilnærmet like produkter. Likevel fyrer de løs på de utenlandske operatørene som så gjerne ville både skatte og støtte staten Norge.

Debatten på NRK er kontroversiell da vi ser en meget kritisk og uvennlig Idrettspresident som nærmest frøser ut argumenter og en AP-politiker som ikke tar i mot fakta som legges ned på bordet.

Hva synes du om debatten? Bør Norge fortsette med monopol? Står det for fall?

NYE LIKES