Eldar Rønning legger opp: – Jeg blir syk av å trene

eldar2
FERDIG: Eldar Rønnings karriere som langrennsløper er over. Her er han avbildet i 2014, i Tour de Ski i Toblach i Italia.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX


Eldar Rønning (33) har vært i tenkeboksen lenge, og nå har han tatt den tøffe avgjørelsen om å avslutte langrennskarrieren. Sykdomsplagene gjør at han ikke lenger greier belastningen.

Eldar legger skiene på hylla og avslutter langrennskarrieren, melder Trønder-Avisa. Langrennsprofilen har vært igjennom et sykdomsmareritt denne sesongen.

– Jeg blir syk av å trene og blir rett og slett ikke bedre. Det er nok et resultat av en kropp som har fått mye juling gjennom lang tid. Jeg ignorerte signalene da jeg gikk syk i fjor, derfor har det blitt bråstopp, forklarer Eldar Rønning overfor lokalavisen.

kollen
VAR BEST: For fire år siden vant Eldar Rønning femmila i Holmenkollen foran Dario Cologna og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Ny sivil jobb

Jeg ble til slutt lei av å gå hjemme og være syk, så jeg bestemte meg for å gjøre noe fornuftig. Nå har jeg begynt å jobbe for SpareBank 1 SMN, hvor jeg er i en læringsfase, fortalte Rønning til Dagbladet i vinter.

– Jeg har eksamen i mai og blir forhåpentligvis autorisert finansrådgiver i løpet av våren.

En æra er over for langrennsprofilen med elleve verdenscupseire og fire VM-gull i stafett. Rønning har i tillegg et individuelt VM-sølv fra 15 kilometer klassisk i Holmenkollen i 2011 og sprintbronsen fra Sapporo i 2007 å se tilbake på.

NYE LIKES